R.S. | 3. 7. 2023, 15:01

Čudež na Pagu: štirje moški preživeli brodolom s pitjem svojega urina

Facebook/HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja

Njihove počitnice so se sprevrgle v pravo nočno moro. 

24. junija so v bližini Paga nemški turisti doživeli brodolom. Medtem ko so pluli s čolnom, so jih presenetili močni sunki burje. Čoln se je na skalah razbil. Štirje turisti so se znašli v vodi, borba za življenje pa je trajala 14 ur, poroča Bild. Lokalni prebivalci so jih označili za "paški čudež"

Pili so svoj urin

Čeprav jim ni bilo težko priplavati do obale, je bilo težje se izvleči na ostre skale. Tako so s poškodovanimi okončinami ostali na samotnem otoku. Prepričani so bili, da bodo umrli, saj niso imeli vode, prav tako pa je sonce močno sijalo"Uspelo nam je priti do obale. Ulegli smo se, da bi umrli. Pomislil sem na svojo družino," je povedal eden od turistov. Imeli so tudi probleme s pekočim grlom. Nabrali so prazne školjke, vanje urinirali in pili urin. To se ni izkazalo za dobro idejo, saj jih je grlo še bolj bolelo. 

Eden od Nemcev se je bos odpravil do prvega naselja in prebivalcem razložil, kje so ostali. Dva so našli policisti, četrti pa je na pol ležal v morju, nemočen. Kljub hudi izčrpanosti in dehidriranosti so vsi preživeli. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord