Uredništvo | 30. 10. 2023, 12:00

Kamere so posnele vse: grozovit umor na zasebni šoli pretresa javnost

Facebook/posnetek zaslona/fotomontaža

Morilec naj bi si kasneje sodil sam.

Avstralijo te dni pretresa smrt mlade trenerke vaterpola Lille James, ki so jo mrtvo našli v eni izmed elitnih šol v Sydneyju. Truplo 21-letnice so konec tedna našli na zasebni šoli St. Andrew's Cathedral, umrla pa naj bi zaradi hudih poškodb glave. Policija je dekle našla ležati na tleh z zdrobljeno glavo, zato sklepajo, da je bila umorjena s kladivom.

Nadzorne kamere ujele morilca?

Nadzorna kamera naj bi ujela njenega sodelavca, 24-letnega hokejskega trenerja Paula Thijssena, kako je za njo vstopil v kopalnico, izstopil pa sam, poroča Dnevnik.hr. Prav on naj bi policijo obvestil o mrtvem dekletu na šoli.

Uradno motiv še ni znan, lokalni mediji pa poročajo, da je Jamesova pred kratkim prekinila razmerje s Thijssenom. Videvala naj bi se šele pet tednov. Trener je po incidentu izginil, dan kasneje pa je policija v smetnjaku našla domnevno morilsko orožje, nato pa še njegovo truplo. Po prvih podatkih naj bi 24-letnik storil samomor.

Prijatelji in družina so ob dogodku skrušeni. "Bila je živahna, odprta in zelo ljubljena. Uničeni smo in strtega srca," je dejala njena družina.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol