R.S. | 8. 11. 2022, 22:10 | Vir: STA

Piše se zgodovina: padel je najvišji loterijski dobitek vseh časov

Profimedia

Možnost za osvojitev glavne nagrade ob nakupu ene srečke v vrednosti dveh dolarjev je ob loterijskem navalu znašala ena proti 292,2 milijona. 

Srečni dobitnik loterije iz Kalifornije je zadel 1,98 milijarde evrov, kar predstavlja doslej najvišji dobitek na svetu. Zmagovalni listek loterije Powerball s številkami 10, 33, 41, 47, 56 in 10 je kupil neznanec v kraju Altadena.

Ta se zdaj lahko odloči med enkratnim izplačilom dobitka in postopnim izplačevanjem v naslednjih 30 letih. Če se bo odločil za prvo možnost, bo srečni dobitnik po vseh odbitkih na račun prejel 1,3 milijarde evrov, ocenjuje Powerball. V nasprotnem bo v 30 letih prejel znesek v celoti.

Profimedia

Pred današnjim dnem je od avgusta 40 zaporednih žrebanj minilo brez dobitnika, kar je zmagovalni znesek potisnilo v višave. Možnost za osvojitev glavne nagrade ob nakupu ene srečke v vrednosti dveh dolarjev je ob loterijskem navalu znašala ena proti 292,2 milijona. Za primerjavo, možnost, da posameznika zadane strela, je po podatkih ameriških zdravstvenih služb ena proti milijon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord