R.S. | 7. 7. 2023, 19:01

FOTO: Hrvaško plažo primerjajo s Karibi (raj na Zemlji, ki ga domačini skrbno skrivajo)

Profimedia

Uvrščena je bila tudi med najboljše plaže v Evropi. 

Polotok Pelješac je popolna destinacija za vse, ki si želijo dobro odpočiti, si napolniti baterije in se umakniti od mestnega vrveža. Všeč bo posameznikom, ki želijo malo privarčevati - cene namreč niso tako visoke kot v drugih delih okrožja. Na Pelješcu lahko obiščete tudi eno najlepših plaž na Hrvaškem. Plaža Divna se nahaja 10 kilometrov od majhnega mesta Trpanj, ki je znano po bogati kulturni dediščini, vinogradih in stoletnih oljčnih nasadih. Kljub svoji lepoti pa ni prenasičena s turisti - domačini o plaži ne govorijo veliko, saj na njej ne želijo preveč ljudi. 

Plaža Divna je posebna zaradi turkizno modrega morja in vzdušja, ki ga lahko občutimo le v redkih krajih na svetu. Pogosto jo zaradi lepote primerjajo s Karibi. V bližini plaže se nahajajo kamp Divna ter kavarna in restavracija. Morje je toplo in plitvo, nekateri manjši deli plaže pa imajo naravno senco. 

Plaža Divna je upravičila svoje ime.

Plaža Divna je upravičila svoje ime.

Profimedia

Na plaži lahko plavate do nenaseljenega otoka z istim imenom. Otok Divna je velik zgolj 0,016 kvadratnega kilometra in je prava mala atrakcija. The Guardian je plažo Divna lansko leto uvrstil med 40 najboljših plaž v Evropi. Zapisali so, da je plaža upravičila svoje ime (divna namreč pomeni krasna).  Navdušilo jih je okolje plaže: "Z griči, poraslimi z borovci, ki obkrožajo majhen prodnat zaliv," prav tako pa so izpostavili, da je lokacija idealna za potapljanje: "Morsko življenje med plažo in majhnim otokom, ki se nahaja ob zalivu, omogoča odlično potapljanje"

Pelješac je polotok, ki je dolg 65 kilometrov.

Pelješac je polotok, ki je dolg 65 kilometrov.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol