R. K. | 16. 3. 2023, 13:56 | Vir: STA

Po katastrofalnem potresu v Turčiji še apokaliptične poplave: poročajo o mrtvih in pogrešanih, prizori niso za vse (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Oblasti so opozorile, da bo zaradi obilnih padavin končno število žrtev verjetno še višje.

Število žrtev poplav v jugovzhodni Turčiji, ki jo je nedavno prizadel silovit potres, se je povzpelo na 15. O novih žrtvah so poročali iz pokrajin Sanliurfa in Adiyaman, potem ko je bilo v sredo govora o desetih mrtvih in prav toliko pogrešanih.

V provinci Sanliurfa so iz poplavljenega podvoza izvlekli mrtvega človeka. S tem se je število mrtvih v poplavah v tej provinci povzpelo na 13. V sosednji provinci Adiyaman sta umrla dva človeka. Reševalci medtem nadaljujejo iskanje pogrešanih.

Profimedia

Močno deževje bo vztrajalo do petka

V torek in sredo je zaradi močnega deževja poplavilo ulice, hiše in zasilna bivališča, kamor so se po uničujočem potresu, ki je v začetku februarja prizadel jugovzhodni del države, zatekli ljudje. Brez strehe nad glavo je ostalo na sto tisoče ljudi, ki so se zatekli v zasilna bivališča, med drugim v šotore, ki so zdaj poplavljeni.

Profimedia

Oblasti so opozorile, da bo zaradi obilnih padavin končno število žrtev verjetno še višje. Močno deževje bo vztrajalo do petka, je opozoril turški državni urad za obvladovanje naravnih nesreč (Afad).