P.M. | 6. 2. 2023, 19:33

Po tragični smrti 16-letnice, ki jo je napadel morski pes, sta se oglasila njena starša

Fotografija je simbolična.

Profimedia/fotomontaža

Zabava na vodi s prijatelji in želja, da bi zaplavala z delfini, se je spreobrnila v nekaj najhujšega. Znane so nove podrobnosti o grozljivem incidentu.

16-letna Avstralka Stella Berry se je s prijatelji po reki Swan v mestu Perth vozila z vodnimi skuterji. Vmes se je odločila, da bo zaplavala z delfini, zato je skočila v vodo, kjer jo je le kratek čas zatem napadel morski pes, je po sobotnem tragičnem dogodku sporočila tamkajšnja policija. Domnevajo, da jo je napadel morski bik, ki jo je ugriznil v nogo, kljub obupanim prizadevanjem prič in reševalcev ji žal ni bilo pomoči.

Dekličina starša, Matta in Sophie Berry, je novica o hčerini smrti "popolnoma uničila". V izjavi za medije sta povedala, da je bila Stella živahno in veselo dekle, ki je oboževalo vodo in umetnost. "Bila je skrbna oseba, lepa in ljubeča starejša sestra in najboljša hči," sta skrhano povedala. Za medije je spregovorila tudi ena od njenih prijateljic, Lara Connolly, ki je dejala, da je bila Stella "najbolj prisrčna in najpametnejša punca, kar jih je poznala".

Profimedia

Reka Swan teče skozi metropolitansko območje Pertha, glavnega in največjega mesta Zahodne Avstralije.

Čeprav Avstralija vsako leto zabeleži okoli 20 napadov morskih psov, največ v Novem Južnem Walesu in v Zahodni Avstraliji, v tem delu reke morski psi niso pogosti, so medtem za medije povedali lokalni ribiči. Pogost mit je, da če so delfini blizu, morski psi niso, vendar so strokovnjaki razkrili, da temu ni vedno tako, je ob tragični nesreči zapisal Daily Mail.

Je pa Stellina smrt k razmisleku spodbudila tamkajšnje oblasti. Sprašujejo se namreč, kako bi lahko preprečili podobne incidente. V igri bi lahko bile tudi pregrade za morske pse. Ob tem so oblasti prebivalce pozvale, naj bodo še posebej previdni in naj upoštevajo pravila glede morebitnih zaprtij plaž. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ