26. 2. 2024, 16:05 | Vir: STA

Saj ni res, pa je: vlak odpeljal kar brez strojevodje in z veliko hitrostjo prevozil več postaj (VIDEO)

Profimedia

Vlak s 53 vagoni je speljal iz za zdaj še neznanega razloga.

Na severu Indije je v nedeljo tovornik vlak speljal brez strojevodje in se ustavil šele po več kot 70 kilometrih. Indijske železnice so napovedale preiskavo incidenta, v katerem ni bil nihče poškodovan.

Profimedia

Vlak s 53 vagoni, ki je prevažal kamenje, je bil na poti iz zvezne države Džamu in Kašmir v sosednji Pandžab, ko se je ustavil v Kathui zaradi zamenjave osebja. Potem ko sta strojevodja in njegov pomočnik izstopila iz vlaka, se je ta na postaji z naklonom iz neznanega razloga začel premikati, so poročali indijski mediji.

Ustavili so ga s pomočjo lesenih blokov

Vlak je peljal s skoraj sto kilometri na uro in prevozil pet postaj, preden so ga ustavili. Zaposleni na železnicah so med uro in pol dolgo vožnjo, med katero je vlak prevozil več kot 70 kilometrov, izpraznili celoten odsek proge in zaprli železniške prehode.

Videoposnetki drvečega vlaka, ki pelje mimo več postaj, so zaokrožili tudi po družbenih medijih.

Vlak so naposled uspeli ustaviti s pomočjo lesenih blokov, ki so jih postavili na progo, je povedal predstavnik indijskih železnic. Te so v povezavi z incidentom, ki ni terjal žrtev ali gmotne škode, sprožile preiskavo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord