Nikola Vuković | 14. 9. 2023, 12:09

Poceni triki Aleksandra Vučića: pred televizijskimi kamerami "zmazal" sendvič s "pariško" in majonezo. Skoraj ... (VIDEO)

YouTube/Glas Zapadne Srbije/posnetek zaslona

"Kakšno ponižanje celotnega naroda," je bil le eden od komentarjev po objavi zares bizarnega posnetka ...

Aleksandar Vučić ne neha šokirati srbske in tudi svetovne javnosti s svojimi javnimi izpadi in poceni triki, s katerimi zabava zgolj in samo skupino ljudi, ki mu slepo zaupa. Potem ko je pred dnevi na tiskovni konferenci iz košarice jemal izdelke iz trgovine, s čimer je želel na demonstrativen način dokazati, da bodo cene nekaterih živil v prihodnjem obdobju nižje, Vučić (ne)hote nadaljuje z zabavo za njegovo volilno telo, ki pa žal ne more ali noče razumeti, da je to le še en poceni trik predsednika. Ta je, kot kaže, že začel volilno kampanjo ...

Komentarji državljanov in poročanje medijev o prejšnji tiskovni konferenci so bili v veliki meri podobni, vse pa je pripeljalo do tega, da je predsednikov nastop iz komedije prerasel v tragikomedijo. Vsaj glede na materialni položaj, v katerem se nahaja večina državljanov Srbije. Največ prahu je dvignil poceni in nekakovosten "parizer" (pariška salama), ki ga je Vučić prav tako vzel iz košarice z živili. To je povzročilo jezo med ljudmi, ki so večinoma prek družbenih omrežij Vučiću sporočali, naj namesto polnjenih lignjev, ki so že od otroštva njegova najljubša jed, raje tudi sam dejansko poje ceneno "pariško", ki bo v prodaji.

Štruca kruha, 'pariška' in majoneza

Komentarji pri Vučiću kakopak niso poskrbeli niti za trohico sramu, so pa vodili do njegovega naslednjega bizarnega medijskega nastopa. Vučić je namreč sprejel povabilo enega od novinarjev, da bi pred kamerami pojedel sendvič s "pariško", kar je tudi storil. Skoraj. Vse se je dogajalo v prostorih predsedstva, med zajtrkom pa sta ga spremljala dva ministra. Celoten prizor je bil zares banalen, Vučić je “slavni” sendvič s “pariško” in majonezo zgolj sestavil pred kamerami, nato ga je nekaj časa držal v rokah, ugriznil pa vanj ni. Zatem so montažerji nekaj posnetega materiala preprosto odrezali, v naslednjem kadru je na Vučićevem krožniku le še majhen kos sendviča.

Kakorkoli, omenjeni ljubitelj pariške salame se bo danes v Bruslju srečal s kosovskim premierjem Albinom Kurtijem, s katerim se bosta pogovarjala o izvajanju Ohridskega sporazuma, ki zadeva normalizacijo odnosov med Beogradom in Prištino. Poskušala bosta obravnavati tudi druge teme, ki so zelo pomembne predvsem za prebivalce Kosova. A ob upoštevanju neodgovorne politike Albina Kurtija in nenehnih iskric v odnosih med obema funkcionarjema bodo prebivalci Kosova verjetno tudi tokrat ostali brez konkretnih informacij o tem, kako in ali se bo kakovost njihovega življenja spremenila.

Komunikacija med obema uradnikoma v preteklem obdobju zelo spominja na komunikacijo voditeljev držav nekdanje Jugoslavije v času njenega razpada. Zdi se, da se javnosti predstavlja zgodba, ki je v ozadju povsem drugačna. Prav zaradi takšnega obnašanja obeh voditeljev in zaradi ljudi, ki živijo na Kosovu, bi bilo pametno obe strani javno pozvati, da končno prenehata rožljati s praznim orožjem in naj raje najdeta rešitve, ki bodo prinesle izboljšanje življenja vsem prebivalcem Kosova. V kakšnem tonu bo potekalo bruseljsko srečanje, pa bomo seveda šele videli ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol