M. P. | 23. 5. 2022, 14:38

Pod streho sta vzela ukrajinsko begunko, nato se jima je življenje obrnilo na glavo

Profimedia/The Sun/fotomontaža

V želji, da bi pomagala prizadetim v vojni, je britanski par sprejel begunko iz ukrajinskega mesta Lvov. A že kmalu se je zgodil preobrat, podoben zgodbi iz kakšne mehiške telenovele.

Na Otoku se je odvila zgodba, ki ima sicer srečen konec. A žal ne za vse vpletene.

Britanca Tony in Lorna sta dom ponudila ukrajinski begunki, ki se ji je uspelo rešiti iz vojnih grozot v njeni državi. Tony, ki ga je dogajanje v Ukrajini zelo pretreslo, se je že kmalu po začetku vojne prijavil v program britanske vlade, skozi katerega so iskali namestitve za ukrajinske begunce. "Začelo se je s preprosto željo, da bi naredil pravo stvar in nudil streho nad glavo nekomu v stiski, moškemu ali ženski," je kasneje povedal britanskim medijem.

Sofija je ubežala vojnemu razdejanju v rodni Ukrajini.

Sofija je ubežala vojnemu razdejanju v rodni Ukrajini.

Profimedia

V to sta šla z Lorno skupaj 

Z njegovo plemenito idejo se je strinjala tudi njegova partnerica Lorna, s katero sta bila v zvezi deset let in imata skupaj hčerki, stari tri in osem let. Ker Tony ni dobil odgovora od britanske vlade, se je prek Facebooka sam povezal s skupinami, ki so iskale namestitve za ukrajinske begunce. Tako je spoznal 22-letno Sofijo Karkadym.

29-letni varnostnik iz Bradfordfa v Zahodnem Yorkshiru je dekle povabil v Veliko Britanijo. Že kmalu po vselitvi v dom skupaj z njegovo družino, so se pojavili zapleti, saj sta ji hčerki morali odstopiti svojo sobo.

A to je bil šele začetek.

Malo je znal govoriti slovaško ...

Tony in Sofija sta se več kot očitno hitro ujela, saj je Britanec znal nekaj slovaških besed. "Takoj sva kliknila," je britanskim medijem povedala Sofija. Vedno več časa sta preživljala skupaj, gledala televizijo pozno v noč in celo skupaj hodila v fitnes, kar Lorni seveda ni bilo po godu.

Po desetih dneh ji je počil film in je dekle zaradi manjšega dogodka v hiši nadrla.

Le kdo bi si mislil, da bo Tony stopil na stran ženske, ki jo je poznal šele nekaj dni?

Pravita, da sta se našla

Tony se je zaradi napetosti v družinskem domu odločil, da spakira kovčke. A ne sam, s seboj je vzel tudi Sofijo. Za začetek sta se nastanila pri njegovih starših, trenutno pa sta sredi iskanja lastnega stanovanja. Pravita, da načrtujeta skupno prihodnost.

Medtem se Sofija na vse skupaj odziva z besedami, da se takšne stvari "pač dogajajo".

Malo manj prizanesljivi so bili do nje komentarji na Twitterju. Večina meni, da je izkoristila dobroto britanske družine in ter ji bo že karma vrnila gorje, ki ga je povzročila.

"Žal mi je, da sem povzročil bolečino, a s Sofijo imam odnos, kakršnega nisem imel še nikoli," pa pravi Tony, čeprav ni videti, da bi kaj obžaloval svojo odločitev.

Po besedah prijateljic njegove nekdanje partnerice Lorne naj bi ta bila popolnoma skrušena.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol