D. D. | 6. 9. 2023, 14:16

Umor 10-letnice, ki je šokiral javnost: 25-letnik jo je posilil, umoril pa ... 11-letni fant!

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Nove ugotovitve so postregle s srhljivimi podrobnostmi.

Pet mesecev po umoru 10-letne Lene v centru za varstvo otrok in mladostnikov St. Josef v Wunsiedlu v Zgornji Frankoniji na Bavarskem je državno tožilstvo zaradi posilstva vložilo obtožnico proti 25-letniku, ki po poročanju nemških medijev ni odgovoren za dekličino smrt.

Dodatne preiskave so razkrile šokantne podrobnosti: za smrt deklice naj bi bil namreč kriv ... 11-letni deček

Nove ugotovitve 

Osumljenec naj bi med poskusom tatvine skozi odprto kopalniško okno vstopil v dom, ko je po naključju srečal 11-letnega dečka in kasneje še desetletno deklico, ki naj bi jo posilil. Zaradi dokazov, ki so jih našli na kraju dogodka, so 25-letnika pridržali konec aprila, da je deklico ubil prav on, pa dokazov ni, poroča nemški Bild. "Ni mogoče dokazati, da je obtoženi vpleten v umor desetletnice," je sporočil državni tožilec. 

Rezultati kriminalistične preiskave so nato razkrili nove podrobnosti. 11-letni fant in deklica naj bi se pred nesrečnim dogodkom prepirala, zato po besedah policije obstaja utemeljen sum, da je za njeno smrt kriv prav ta deček

Ker pa deček ni kazensko odgovoren, zoper njega ni mogoče voditi kazenskega postopka. Kot še navaja nemški medij, so ga predali pristojnim službam.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord