R.S. | 28. 7. 2023, 09:18

Primer, ki je zmedel ves svet: najstnica štiri leta po izginotju prišla na policijsko postajo

Twitter/jlumfox10

Njena mama je vrnitev označila za čudež, vendar se sprašuje, kaj je sploh šlo narobe ...

Najstnica iz Arizone, ki je pri 14 letih izginila brez sledu, je štiri leta po izginotju prišla na policijsko postajo v Montani. 

Alicia Navarro je 15. septembra 2019 izginila. Doma je pustila sporočilo, na katerem je pisalo: "Pobegnila sem. Prisežem, da se bom vrnila. Žal mi je." Njeno izginotje je sprožilo obsežno iskanje, pri katerem sta sodelovala FBI in center za pogrešane otroke. Policija je povedala, da je v štirih letih dobila ogromno namigov, kjer bi najstnica lahko bila, poroča Global News. 

Skoraj štiri leta pozneje pa se je zdaj 18-letna Alicia odpravila na policijsko postajo, kjer je prosila za pomoč pri izbrisu s seznama pogrešanih mladoletnikov. Predstavila se je kot Alicia Navarro. "Po vsem sodeč je na varnem, srečna in zdrava," je povedal tiskovni predstavnik policije Jose Santiago.

Številne neznanke

Še vedno ni jasno, kako je najstnica pripotovala v Montano, ki je od njenega doma oddaljena 1600 kilometrov. Zdi se, da je Navarrova pobegnila od doma, vendar policija pravi, da še vedno preiskuje, kje se je zadnja štiri leta nahajala. Njena mama Jessica Nunez je njeno vrnitev označila za čudež, njeno izginotje pa povezuje s skrivnostnim moškim. "To se ni zgodilo kar tako. Mislim, da se je v nekoga zaljubila, ki jo je prepričal, da se mu pridruži." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol