N.Z. | 31. 8. 2023, 13:48

Pojavil se je nov posnetek Prigožina: "Za tiste, ki razpravljate o tem, ali sem živ ali ne ... Vse je OK"

profimedia

Jevgenij Prigožin je umrl 23. avgusta v strmoglavljenju zasebnega letala nedaleč od Moskve.

Pogreb poveljnika ruskih plačancev Jevgenija Prigožina, ki je umrl v letalski nesreči, je potekal v krogu družine in prijateljev na pokopališču v predmestju njegovega rojstnega mesta Sankt Peterburga.

profimedia

Po spletu je zdaj zaokrožil nov, še neviden Prigožinov videoposnetek.

Posnet naj bi bil v Afriki, in to le nekaj dni pred njegovo smrtjo.

"Za tiste, ki razpravljajo o tem, ali sem živ ali ne, kako sem - zdaj je konec tedna, druga polovica avgusta 2023, sem v Afriki," pove Prigožin v kratkem videu, ki ga je kot prvi objavil portal Telegram.

"Torej za ljudi, ki se radi prepirajo o tem, ali me je potrebno izbrisati z obličja zemlje ali povprašuejo o mojem zasebnem življenju, koliko zaslužim ali karkoli – vse je OK," v posnetku doda in zamahne z roko.


Pri Reutersu so se po objavi posnetka nato zaman trudili preveriti lokacije ali datum videa, ki je bil posnet v premikajočem se vozilu. Prigožinova kamuflažna obleka in klobuk ter ura na njegovi desni roki so se sicer ujemali z njegovim videzom na videu, objavljenem 21. avgusta, za katerega je prav tako trdil, da je bil posnet v Afriki. Njegovo sklicevanje na 'vikend' pa namiguje, da je bil zadnji posnetek posnet 19. ali 20. avgusta, torej le tri ali štiri dni preden je umrl v letalski nesreči.

Spomnimo, v Kremlju so sporočili, da ni možnosti za mednarodno preiskavo nesreče, v kateri je umrl vodja Wagnerja Jevgenij Prigožin. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov pa je vendarle dejal, da je ruska preiskava upoštevala tudi možnost, da bi lahko bila nesreča povzročena namerno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord