R.S. | 27. 9. 2022, 10:55

Zaradi mamine poletne romance v Dalmaciji zdaj išče očeta

Profimedia

"Začela sta se dobivati in po devetih mesecih sta ena in ena postala tri," je v javnem pismu pojasnil Nizozemec.

Hrvaški mediji poročajo o Nizozemcu, ki išče očeta in ga nikoli ni spoznal. Njegova starša sta namreč v Dubrovniku imela poletno romanco, po vrnitvi domov pa je mama ugotovila, da je noseča. V javnem pismu zdaj Nizozemec prosi za pomoč pri iskanju očeta. Njegov oče naj bi bil natakar v dubrovniškem hotelu Bellevue. 

Mama je pisala hotelu

"V letih 1966 in 1967 je moja mama dopustovala v Dubrovniku. Prvič je bivala v hotelu Bellevue, prihodnje leto pa v drugem hotelu, a je tam srečala natakarja iz hotela Bellevue. Začela sta se dobivati in po devetih mesecih sta ena in ena postala tri," je v pismu pojasnil Nizozemec.

Profimedia

Njegova mama je skušala stopiti v stik z očetom in pisala hotelu. Odgovora ni nikoli dobila, ne ve, ali je sploh prejel njeno sporočilo. 

Verjetno ima več kot 80 let

Očeta je v preteklosti že poskušal najti, a neuspešno. "Svojega imena ni nikoli zapisal in ga poznam le po tem, kako ga je izgovorila moja mama: Gojko Smilonic. Do zdaj nisem našel nikogar s tem priimkom," je povedal. "Če je še živ, ima verjetno več kot 80 let," jedodal Nizozemec in priložil fotografijo očeta