17. 4. 2022, 14:21 | Vir: STA

Policija na nepričakovanem mestu našla kokain

Profimedia

Španska policija je odkritje zasegla v bližini Kanarskih otokov. Kje so skrivali drogo?

Na sumljivo plovilo jih je opozoril Pomorski analitični in operativni center za narkotike (MAOC-N), mednarodna agencija s sedežem v Lizboni, ki se bori proti trgovini s prepovedanimi drogami v Atlantiku.

Španska policija je v sredo v bližini Kanarskih otokov zasegla skoraj tri tone kokaina, ki je bil skrit v rezervoarju za gorivo ribiškega čolna. Oblasti so zadržale čoln s petčlansko posadko, osumljeno tihotapljenja drog iz Južne Amerike. 

Med operacijo, ki je potekala v sredo, so aretirali štiri Turke in enega Gruzijca, so v skupni izjavi sporočili špansko ministrstvo za finance, nacionalna policija in civilna garda.

Ribiški čoln z vlečno mrežo je bil prestrežen 300 navtičnih milj (približno 555 km) južno od Kanarskih otokov, zahodno od afriške obale. Policija je na krovu našla "več kot 2900 kilogramov kokaina, skritega v enem od rezervoarjev za gorivo", so navedli v izjavi.

Španija je ena od glavnih evropskih vstopnih točk za droge, predvsem zaradi bližine severne Afrike, kjer proizvajajo veliko konoplje, in povezav z Južno Ameriko, od koder prihaja kokain.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.