R. K. | 15. 7. 2022, 12:12 | Vir: STA

Policija zasegla električni skiro, ki lahko doseže neverjetno hitrost

Profimedia

Lastnik skiroja je vgradil nov motor, s katerim lahko vozi kar 6-krat hitreje od največje dovoljene hitrosti za električni skiro. Le kako mu je to uspelo?

Švicarska policija je v četrtek potrdila, da lahko e-skuter, ki so ga zasegli že konec junija, doseže hitrost do 120 kilometrov na uro, čeprav je največja dovoljena hitrost e-skuterjev le 20 kilometrov na uro.

Policija kantona Valais

Policija je ugotovila, da je lastnik vgradil nov motor

23-letni lastnik skuterja je z vgradnjo novega motorja z močjo 4000 W omogočil, da je skuter dosegel bistveno večjo hitrost. Zakonsko dovoljena moč sicer znaša le 500 W.

Junija je policija mladeniča zaustavila v kraju Brig-Glis na jugu Švice, vendar sprva ni posumila na hitrost vozila. Namesto tega so ga ustavili zaradi težav z lučmi skuterja. Šele pozneje, ko so organi pregledali skuter, so odkrili vgradnjo novega motorja.

So električni skiroji nevarni?

Električni skiroji so lahka prevozna sredstva, ki jih je na naših ulicah čedalje več, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Vendar pa je vožnja z njimi lahko nevarna.

Pri večji hitrosti se težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles je večja verjetnost padcev na neravnih površinah.

Prav tako lahko hitro predstavljajo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarnost pa predstavlja, če vozniki e-skirojev ne upoštevajo predpisov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord