R.S. | 10. 3. 2023, 14:48

Policisti so ustavili sumljiv tovornjak: v cisterni, ki je opravljala prevoze za Petrolovo stranko, so našli ...

Profimedia

Cisterno s črnogorskimi registracijami so zaradi nepravilnosti napotili na dodaten pregled s skenerjem. 

Na mejnem prehodu med Srbijo in Črno goro so srbski policisti pri vstopu v državo ustavili tovornjak, ki je v cisterni skrival več kot pol tone marihuane. Voznika so aretirali, prevozništvo, v katere lasti je cisterna, je v Črni gori opravljalo prevoze za eno od strank slovenskega podjetja Petrol, poroča N1. Cisterno s črnogorskimi registracijami so zaradi nepravilnosti napotili na dodaten pregled s skenerjem. Nenavadno je bilo tudi, da je voznik neuspešno poskušal zbežati. 

Policijski pes pomagal pri preiskavi

V cisterni je bilo skritih več paketov. Policijski pes je potrdil, da bi lahko šlo za drogo. Cisterno so pozneje odprli, v njej pa je bilo 500 zavojev marihuane, ki so skupaj tehtali več kot 540 kilogramov. 

Tovornjak je 4. marca v Črno goro pripeljal plin za slovensko podjetje Petrol. Šlo naj bi za cisterno prevozniškega podjetja Royal šped. Kot so za N1 sporočili v Petrolu, avtoprevozništvo Royal šped blaga za njihove potrebe ni prevažalo."Omenjeno podjetje je opravljalo storitve prevoza za eno od Petrolovih strank," so zapisali. Zapisali so tudi, da prevozništvo ni v neposrednem poslovnem odnosu s Petrolom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol