N. V. | 8. 11. 2022, 10:27

Ponosno razkril, da je na lotu zadel 10 milijon evrov: "Vsi bi morali vedeti, kako bogat sem"

Profimedia/Facebook/Loterija Slovenije/fotomontaža

Zaradi zmagovalnega listka, na katerega je najprej celo pozabil, je pustil službo, si kupil ferrarija, porscheja, drago uro in najljubšo kavarno. Kaj bi pa vi najprej kupili, če bi zadeli na lotu? Pa potem, bi pustili službo? 

41-letni srečnež iz Nemčije je na loteriji zadel skoraj deset milijonov evrov. Zmagovalni listek je "Chico", kot Kürsata Y. kličejo prijatelji, vplačal dva dni pred žrebnjem, potem pa je nanj pozabil in ga poiskal šele, ko je v časopisu prebral, da so izžrebali glavni dobitek v višini 9.927.511,60 evra.

Zmagovalne številke je po poročanju neodvisnega hrvaško-nemškega portala Fenix Magazin preverjal njegov prijatelj, ki mu je čez kratek čas dejal: "Globoko vdihni. Nisi milijonar, ti si multimilijonar."

Vpil na ulici in jokal od sreče

"Takoj sem stekel k staršem, da jim povem za neverjetni dobitek. Medtem sem komaj dihal in vriskal od sreče, ko sem tekel po ulicah. Vsi so mislili, da sem nor. Doma pa so se mi ulile solze, ko sem mami rekel: 'Mami, mi smo bogati'," je še dejal srečni dobitnik. 

Profimedia

Čeprav loterija redno opozarja dobitnike, naj o svojem dobitku ne govorijo, se Kürsat Y. za to ne zmeni. "Vsi bi morali vedeti, kako bogat sem," pravi.

Od trdega dela do razkošnega življenja

Kürsat Y. je s starši Turčijo zapustil pri 12 letih in odtlej živi v Nemčiji. Delal je v nemškem podjetju ThyssenKrupp AG, ki proizvaja avtomobilske dele. 

Zdaj je službo zaradi visokega dobitka zapustil, si kupil drage avtomobile, po novem pa je tudi lastnik kavarne, v katero je najraje zahajal. Kako bi pa vi porabili toliko denarja, če bi ga zadeli na lotu?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord