N. V. | 23. 11. 2023, 16:20

Poslanec letel iz parlamenta: priznal je, da je v razmerju s 15-letnico

Instagram/Mike Fonseca

Izbruhnil je bizaren škandal. 

28-letni Mike Villa Fonseca, poslanec v danskem parlamentu, je v intervjuju za TV 2 v petek zvečer priznal, da je v razmerju s 15-letnim dekletom. S tem je kršil kodeks svoje stranke, ki svojim članom ne dovoljuje spolnih odnosov z osebami, mlajšimi od 18 let. Predsednik stranke Lars Løkke Rasmussen je kmalu napovedal, da je treba Fonseca izključiti, nakar se je Fonseca sam odločil izstopiti iz stranke in oditi na bolniški dopust, piše danska tiskovna agencija Ritzau.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Villa Fonseca (@mikevillafonseca)

Starši mladoletnega dekleta razmerje podpirajo

Fonseca je izjavil, da so starši 15-letnice seznanjeni z razmerjem in da so dali soglasje. Starša sta naknadno v pogovoru za danski tabloidni časopis Ekstra Bladet potrdila, da sta res dala soglasje in da razmerje podpirata.

"Stvari so se zgodile nekoliko zgodaj, a s tem ni nič narobe. Navsezadnje marsikomu deluje zveza kljub veliki razliki v letih. Zaupava hčerki in Miku," je dejal oče, ki je želel ostati neimenovan. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Villa Fonseca (@mikevillafonseca)

Po besedah ​​njunih staršev Fonseca zadnjih pet let prihaja v njihov dom kot družinski prijatelj. Nekdanji poslanec je najprej bil prijatelj z očetom 15-letnice, združil ju je skupni interes za motocikle. Starša sta izjavila, da se je odnos med politikom in njuno hčerko začel pred petimi meseci.

Nadaljevanje politične poti?

Potem ko je Fonseca zapustil stranko Zmerni (dansko 'Moderaterne'), je v intervjuju za TV 2 omenil tri stranke, v katerih bi se lahko videl v prihodnosti. Vendar so ga že naslednji dan vse tri stranke zavrnile.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol