18. 5. 2022, 11:02 | Vir: STA

Poslanec osumljen spolnih zlorab

Profimedia

Preiskava še poteka, osumljenec ostaja v priporu. Žal pa ne gre za osamljen primer tovrstnega kaznivega dejanja med britanskimi politiki.

Londonska policija je v torek pridržala zaenkrat še neimenovanega poslanca britanske vladajoče konservativne stranke zaradi suma več spolnih zlorab, med drugim nespodobnega napada, spolnega napada in posilstva, ki naj bi jih zagrešil pred več kot desetletjem. "Januarja 2020 smo prejeli prijavo v zvezi z domnevnimi spolnimi zlorabami, ki naj bi bile storjene med letoma 2002 in 2009," je sporočila policija.

Prejšnji mesec je bilo razkrito, da parlamentarni urad za pritožbe zaradi domnevnih spolnih zlorab trenutno preiskuje najmanj 56 poslancev, vključno s tremi ministri.

Tiskovna predstavnica konservativcev je medtem povedala, da so poslancu naročili, naj med preiskavo ne obiskuje parlamenta, do zaključka preiskave pa v stranki dogajanja ne nameravajo komentirati. Dodala je, da se bodo o izključitvi osumljenca iz parlamentarne stranke odločili šele po zaključku policijske preiskave.

Dva sta že zapustila svoja stolčka

Konservativni poslanec Neil Parish je prejšnji mesec odstopil, potem ko je priznal, da je v dvorani spodnjega doma parlamenta na svojem mobilnem telefonu namerno gledal pornografijo. Drugi konservativni poslanec Imran Ahmad Khan pa je aprila prav tako zapustil parlament, ker je bil obsojen spolnega napada na 15-letnega dečka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.