Uredništvo | 9. 10. 2023, 13:14

Trdovratne stenice po Parizu zavzele še London, ob teh posnetkih boste obnemeli (VIDEO)

TikTok/posnetek zaslona/naturalstatepestcontrol

Tudi londonski potniki so že priča neprijetnim prizorom ...

Francoska vlada je nedavno napovedala ukrepanje, potem ko je splet preplavila vrsta videoposnetkov, iz katerih je razvidno, da je vozila javnega prevoza, predvsem v Parizu, napadla invazija posteljnih stenic.

@cbsmornings BED BUG INFESTATION: Just 10 months before the opening of the Paris 2024 Summer Olympics, the French capital is battling an invasion of bedbugs. #bedbugs #paris #news ♬ Tomfoolery - David Snell

Toda groze še ni konec: nezaželene žuželke naj bi se zdaj razširile tudi na javni prevoz v Londonu. Svoje izkušnje z njimi so na družbenih omrežjih že delili uporabniki, ki so jih zaenkrat opazili predvsem na linijah Picadilly in Victoria.

@londonnewsandtravel Experts say that bed bugs are already on London’s public transport. Take care when travelling! 🪳 #bedbugslondon #londonbedbugs #bedbugstravelling #bedbugsinuk #traintravelling😍 #cleantrains #tfl2023 #tubetravel #londonunderground2023 #bugsinbed #ukbedbugs #trainseats #cleantrainseats ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

V podjetju Transport for London, ki upravlja londonsko podzemno železnico, so sicer še pred pojavom prvih stenic na javnem prevozu za spletno stran MyLondon.news dejali, da bodo nadaljevali s strogim in natančnim režimom čiščenja, ki se je izkazal za učinkovitega tako za zunanjost kot za notranjost njihovih vozil.

"Zavzemamo se za to, da potnikom in zaposlenim zagotovimo čisto in varno okolje in radi bi poudarili, da bomo še naprej vzdrževali že tako visoke standarde čistoče, tako da naši zaposleni in potniki lahko mrežo javnega prevoza še naprej uporabljajo varno in brez skrbi," so še povedali.

@lassogold Minding my own business on the victoria line, a f**king bed bug is on my leg. Said he’d got a great deal on the eurostar and wondered if I could take him home. No!! Sort it out @Transport for London #bedbugs #bedbugslondon #bedbugsparis #tube #infestation ♬ original sound - Lasso Gold

Kako prepoznati ugrize stenic in kaj storiti?

Če trenutno potujete po omenjenih območjih, boste to, da so vas napadle posteljne stenice, prepoznali po srbečih rdečih izpuščajih na izpostavljenih delih telesa.

Izpuščaji se običajno pojavljajo v skupinah, lahko pa tvorijo tudi linijo, pravi britanski dermatolog Omar Aurakzai, ki svetuje, da v primeru hudega srbenja vzamete antihistaminik ali na prizadeto mesto položite vlažno vazelinsko gazo, sicer pa vas lahko tolaži to, da se bodo izpuščaji umaknili sami in da stenice tudi ne prenašajo hudih bolezni. Zdravnika obiščite le v primeru, če je izpuščaj živo rdeč, zatečen, vroč in boleč na otip, saj je to znak infekcije.

Oblačila, za katere sumite, da so bila v stiku s stenicami, operite na 60 stopinj, če to ni mogoče, pa jih shranite v posebno plastično vrečko in ločite od drugih.

@dromaraurakzai Bedbugs on the underground in london and paris. #skin #skincare #aesthetics #face #bedbugs #bedbug #londonunderground #paris #fyp #foryou #foryoupage #tube #explore #smile #fyp #foryoupage #parisbedbugs #bedbugbite #bedbugtreatment #londonbedbugs #tube #bedbugsinuk ♬ Halloween, horror, spooky cinematic background music(852258) - domino

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol