J. Z. | 25. 7. 2022, 10:31

Požar prestrašil turiste na priljubljeni destinaciji med Slovenci

Facebook/Vatrogasci Umag

Dopustnike na obiskani hrvaški turistični plaži je v nedeljo prestrašil dim. V njihovi bližini je zagorelo, ogenj pa so gasili tudi z letali in helikopterjem. 

V bližini turističnih naselij v Umagu je v nedeljo popoldan zagorelo. Po besedah gasilskega poveljnika istrske županije Dina Kozlevca je gorel predvsem borov gozd, objekti pa niso bili ogroženi.

Zagorelo je na območju Zambratija-Katoro, zaradi bližine turističnih naselij pa so se odločili za vpoklic letalskih sil. 

Gasilcem so pri boju z ognjem pomagali helikopter in dva canadairja. Požar so do večera uspeli lokalizirati. Ker hiše niso bile ogrožene, tudi ni bilo potrebe po evakuaciji turistov v bližini. 

Hiter odziv gasilcev

"Razmere so dobre, ni niti močnega dima. Požar ni bil velik, a bil je blizu priljubljenih turističnih naselij, zato smo v boj z ognjem odšli z vsemi silami," je pojasnil Kozlevac. 

Canadairja sta pritegnila veliko pozornosti turistov, družbena omrežja pa so preplavili posnetki letal, ki preletavajo plažo, ko zajemajo vodo za gašenje požara. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.