K. Ž. | 15. 1. 2024, 14:00

Pretresljiva izpoved mamice, ki je v požaru izgubila otroka: "Razbila sem okno in vrgla hčerki skozi, a do dojenčka mi ni uspelo priti"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V kraju Džurinci v Sopotu v Srbiji se je pripetila huda tragedija, ko je v požaru družinske hiše življenje izgubil komaj šestmesečni dojenček.

Mamo Danijelo Petković je doletela huda tragedija, saj je v požaru izgubila otroka. "Bila sem za štedilnikom in pripravljala hrano za otroka. Tam sta bili še moji hčerki, stari tri in dve leti. Požar je izbruhnil iz vključene peči. Videla sem samo iskre, kako iskre letijo naokoli, in vse je začelo goreti. Uspelo mi je razbiti okno in skozenj vreči obe hčerki. Nisem gledala, kam, samo rešiti sem jih hotela. Videla sem, da je začela goreti odeja. Moj dojenček D. je bil v njej zavit kot žemljica, ni mi ga uspelo rešiti. Dim je bil premočan, padla sem," se tragedije spominja mamica, ki je svojo grozljivo izkušnjo zaupala novinarjem portala Nova.rs.

Dojenček bi ravno dopolnil šest mesecev, družina pa namesto slavja zdaj pripravlja pogreb. V požaru je bila poškodovana le mama, ki je utrpela opekline po rokah, a na srečo te niso bile hujše in je zdaj že doma. Poleg zdravniške pomoči je dobila tudi zdravila proti bolečinam.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Ni res, da je bil dojenček sam, vsi smo bili skupaj. Moja svakinja in tri punčke. S sinom sva bila v drugi hiši, ko sva slišala, da naju kliče. Sin je celo razbil steno, a je bilo že prepozno. Ne vem, kako je Danijeli uspelo rešiti malčici. Majhna je, a ji je uspelo razbiti celotno okno in rešiti dva otroka. Gasilci so hitro prišli, a dojenčka ni bilo več, vse je že zgorelo," je žalostni dogodek opisala babica Biljana Petković.

V hiši je pritličje popolnoma uničeno. Po čiščenju so ostale le še gole stene in tla. Glede hiše se Petkovićeva ne pritožuje, žal ji je le za izgubljenega otroka. "Zaradi dima sem bila omamljena, zaradi česar sem padla. Če ne bi padla, bi rešila tudi dojenčka," je še dejala Danijela.