14. 5. 2022, 08:37 | Vir: STA

POZOR: Koronavirus dosegel tudi TO državo!

Profimedia

Novemu virusu se tudi oni niso mogli izogniti. Kako bodo ukrepali?

Severna Koreja je sporočila, da so v državi zabeležili 21 novih smrti zaradi "vročine", več kot pol milijona ljudi v državi pa je bolnih. V Pjongjangu so pred dvema dnevoma uradno potrdili prve primere covida-19. Kljub uvedbi strogega sistema karanten se bolezen v državi med necepljenim prebivalstvom širi. "V petek je imelo vročino več kot 174.440 ljudi, 81.430 jih je okrevalo, 21 pa umrlo," je sporočila severnokorejska tiskovna agencija KCNA.

Severna Koreja je v četrtek potrdila, da so v prestolnici zaznali pojav zelo kužne različice koronavirusa omikron, zaradi česar je voditelj Kim Jong-un odredil zaprtje države. To je bilo prvič, da so v državi priznali pojav novega koronavirusa.

Strokovnjaki opozarjajo, da se bo Severna Koreja zaradi slabega zdravstvenega sistema ter ob pomanjkanju opreme in zdravil težko soočila z epidemijo. Kim je dejal, da bodo pri ukrepanju sledili Kitajski. Ta še vedno vztraja pri politiki ničelne tolerance do covida ter množičnem zapiranju mest, vključno z največjimi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.