1. 12. 2022, 13:48 | Vir: STA

Pred porodnišnico nosečnico ustrelil njen mož

Profimedia

Zgodila se je tragedija. Odšla je na dvorišče bolnišnice, da bi nekaj kupila, ko je nanjo streljal moški.

Pred porodnišnico v Prištini je bila v sredo popoldne z več streli ubita nosečnica. 35-letna ženska je bila v 41. tednu nosečnosti in je čakala na porod.

Odšla je na dvorišče bolnišnice, da bi nekaj kupila, ko je nanjo streljal moški, ki je sedel pred porodnišnico. "Osumljenec je v žrtev najprej izstrelil naboj, potem ko je padla, pa je vanjo izstrelil še več strelov," je povedal neimenovani vir.

Lokalni mediji na Kosovu so poročali, da je žrtev živela ločena od moža zaradi nesoglasij z njim in da je prejela sodno odločbo za zaščito.

Oblast obsodila krut umor

Kosovski premier Albin Kurti je sporočil, da je umor zagrešil njen mož, in obsodil okrutno dejanje. Dejanje so obsodili tudi drugi vidnejši kosovski politiki.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je dejala, da je treba končati "val kriminala" ter "femicid" nad ženskami in zahtevala pravico za žrtve nasilja.

Ministrica za pravosodje Albulena Haxhiu je dejala, da je bila žrtev, ki bi jo "morali zaščititi", ubita skupaj z otrokom.

To je že drugi primer smrti med ženskami v zadnjih dneh na Kosovu, potem ko so 25. novembra poročali, da je v Prištini moški s sekiro usmrtil svojo ženo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ