N.Z. | 3. 6. 2022, 11:44

Pred Vladimirjem Putinom le še tri leta življenja, izgublja vid (pred kratkim naj bi ušel tudi atentatu)

profimedia

Putinove okončine se ’nekontrolirano tresejo’, naj bi poročal ruski vohun potem, ko je splet obšel posnetek, v katerem se Putin trdno oklepa mize.

Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu naj bi zdravniki napovedali le še tri leta življenja. Številna poročila o jasnih znakih, da ima 69-letni predsednik raka, njegovo zdravje pa hitro in vidno peša, temu pritrjujejo.

Putin je smrtno bolan

V ameriški obveščevalni mreži verjamejo, da je ruski predsednik Vladimir Putim hudo bolan, zdravil pa naj bi se za boleznijo smrtonosnega krvnega raka. Novice prihajajo potem, ko se že mesece ugiba o njegovem zdravju.

"Putin je zagotovo zelo bolan," tudi uradno sporočajo iz izvršnega urada pri CIA (krajše: DNI), a z nekaj več previdnosti dodajajo: "... o tem, ali bo umrl ali ne, je mogoče le špekulirati."

Trenutno aktualno teorijo na račun Putinovega zdravja podpirajo poročila o tem, da se ruski predsednik zdravi za napredovalim rakom že vse od aprila letos.

"Ali je Putin bolan? Absolutno," je jasen upokojen visoki uslužbenec ameriških letalskih sil. "To pa ne pomeni, da bi njegova smrt lahko karkoli spremenila. Nevarnost, ki bi lahko pretila potem, ko bi zazijal vakum na ruskem političnem odru prerivanja za moč, je za svet velika."

Iz obveščevalnih krogov prihajajo tudi govorice, da je Putin vse bolj paranoičen in da se bolj kot kadarkoli poprej oklepa pozicij moči. Še več. Letos marca naj bi za las ušel atentatu, katerega tarča je bil.

"Putin je trdo v sedlu, a njegova moč nikakor ni več absolutna," ve povedati starejši uradnik obveščevalne službe. "Prerivanje za prestol v Kremlinu nikoli ni bilo bolj srdito kot prav pod njegovo vladavino. In zdaj, ko vsi čutijo, da se njegova era končuje, postaja še bolj napeto."

Ker je Putin vse bolj izoliran, je od zunaj težko priti do kakšnih informacij. Vse manj je sestankov s tujimi državniki, vojna z Ukrajino pa je še dodatno presekela z nekaj pred tem dobrimi viri znotraj ruskih vladnih krogov. Nekaterim medijem vendarle uspeva ohranjati stik z ruskimi disidenti in od njih prihajajo sporočila o tem, da je za nekdanjim KGB-jevcem kar nekaj operacij in obiskov pri onkologih, pa tudi, da že išče svojega naslednika.

Bolan ali mrtev - še vedno nevaren

"Še vedno je nevaren, in kaos, ki bi ga pustil za seboj, če bi umrl, bi bil neprecendenčen. Na to gre biti pozoren. Pripraviti se moramo," še dodaja poznavalec, starejši uradnik obveščevalne službe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord