17. 5. 2022, 16:01 | Vir: STA

Presenetilo vas bo, zakaj se je britanska kraljica NEPRIČAKOVANO pojavila v javnosti!

Profimedia

Zadnje čase je več dogodkov zaradi slabega zdravja odpovedala, a temu se le ni mogla upreti.

Britanska kraljica Elizabeta II. je nepričakovano obiskala novo železniško progo Elizabeth na postaji Paddington v Londonu. 96-letna monarhinja se zaradi zdravstvenih težav ni udeležila več nedavnih dogodkov, na tokratni slovesnosti je bil kot udeleženec napovedan zgolj princ Edward.

Profimedia

Oblečena v rumeni volneni plašč in klobuk, okrašen s cvetjem, se je kraljica z dvigalom in s sprehajalno palico spustila na ploščad ter se pridružila sinu, princu Edwardu.

Pozdravila sta jo britanski premier Boris Johnson in londonski župan Sadiq Khan.

Linija Elizabeth, poimenovana po britanski kraljici, se bo za javnost delno odprla 24. maja. Prvotno naj bi jo odprli že leta 2018, vendar so težave pri gradnji povzročile zamudo.

Zadnje čase se počuti bolje

Britanska monarhinja se zadnje čase sicer redko udeležuje dogodkov zunaj kraljevih rezidenc. 10. maja je zaradi težav z gibanjem prvič po skoraj 60 letih zamudila odprtje parlamenta v Londonu.

To je povzročilo zaskrbljenost, ali se bo lahko prihodnji mesec udeležila glavnih dogodkov ob svojem platinastem jubileju, s katerim bo obeležila 70 let na prestolu.

Pri izbiri oblačil ima kraljica rada močne barve.

Pri izbiri oblačil ima kraljica rada močne barve.

Profimedia

Prejšnji teden se je udeležila dveh dogodkov v bližini svojega doma na gradu Windsor, vključno s konjeniškim dogodkom, ki sta ga vodila hollywoodska igralca Tom Cruise in Helen Mirren in je bil del praznovanja jubileja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.