25. 12. 2022, 15:34

Vojak je brutalno pretepel Božička, ta je utrpel hude poškodbe glave

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Večkrat ga je brcnil v glavo, kar je razvidno tudi iz posnetkov. Moški, preoblečen v Božička je zaradi poškodb na zdravljenju v bolnišnici. 

V mestu Slavonski Brod na Hrvaškem je v soboto malo po 15. uri izbruhnil množični prepir. V njem sta bila udeležena pripadnik hrvaške vojske in moški, oblečen v Božička, poročajo hrvaški mediji. Pripadnik hrvaške vojske je brutalno pretepel Božička. Večkrat ga je brcnil v glavo, kar je razvidno tudi iz posnetkov. Moški, preoblečen v Božička je zaradi poškodb na zdravljenju v bolnišnici. 

Dogodek je ostro obsodilo ministrstvo za obrambo in vojaško policijo pozvalo, naj opravi preiskavo. Če bodo dokazali, da je bil v pretepu res udeležen hrvaški vojak, bo sledil disciplinski postopek.

Aretirali več ljudi

Portal Index poroča, da naj bi imel poškodovani moški hude poškodbe glave. Policija je aretirala več ljudi, starih 20, 22 in 23 let. "Trenutno so tri osebe pridržane in poteka kriminalistična preiskava. Četrta oseba je v bolnišnici," je dejal Tomislav Kovačević, tiskovni predstavnik brodsko-posavske policijske uprave. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol