N.Z. | 22. 4. 2022, 12:01

Pretresljiv posnetek deklice, ki iz bunkerja pozdravlja babico, se viralno širi po spletu!

Posnetek s Twitterja

Alisina mamica je zdravnica, ki skrbi za ranjene v Azovstalu, video pa prikazuje deklico Aliso v bunkerju pod železarno.

Po družbenih omrežjih se viralno širi posnetek štiriletne deklice Alise, ki se že več kot 50 dni skriva v železarni Azovstal v Mariupolju. V taisti železarni se skrivajo tudi ukrajinski borci in več kot 1000 civilistov, ki jim ni uspelo pobegniti iz mesta. Alisina mama je zdravnica, ki skrbi za ranjene v Azovstalu, posnetek deklice Alise, v katerem pozdravlja babico in si želi iti domov, pa si lahko ogledate spodaj.


Na začetku videa lahko slišite, kako deklica pove, da ji je ime Alisa, medtem ko na vprašanje, kaj si želi, odgovori: »Želim si, da bi me evakuirali.« V nadaljevanju pove, kakšno je življenje v bunkerju in kako zelo si želi domov. Ko je povprašana, koga si želi pozdraviti, dahne: "Babico Sveto!"

Naj spomnimo:

Še včeraj je ruski predsednik Vladimir Putin povedal, da ne bo napadal železarne, hkrati pa ukazal popolno blokado področja tako, da se iz obroča ne more 'rešiti niti muha'. Njegov obrambni minister Sergej Šojguj je nato poročal, da so zavzeli Mariupolj, istočasno pa so se s tem pohvalili tudi Čečeni, ki jim tam načeljuje Ramzanov Kadirov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol