Uredništvo | 1. 2. 2024, 18:18

Grozljivo: 16-letna deskarka nenadoma zdrsnila s sedežnice, v zraku so jo za kratek čas zadržali drugi smučarji (VIDEO)

Instagram/lunar_rock_maxx

Dekletu so na pomoč priskočili operaterji in gostje smučišča, ki so pod njo napeli zaščitno mrežo.

Po spletu je zaokrožil pretresljiv posnetek padca 16-letne deskarke na snegu, ki je najprej obvisela na sedežnici enenga od smučišč v Kaliforniji, nato pa omahnila 25 metrov v globino. Čeprav so pod njo razprostrli zaščitno mrežo in s tem ublažili padec, se je najstnica hudo poškodovala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max (@lunar_rock_maxx)

Zaščitna mreža ni ustavila padca 

Na grozljivem posnetku, ki je nastal na smučišču Stamp Alley Express na gori Mammoth, je videti, kako je dekle obviselo s sedežnice, v zraku pa so jo držali le smučarji, ki so bili na sedežnici skupaj z njo. Operaterji so sedežnico ustavili in pod dekletom skupaj z več smučarji sklenili krog, v sredini pa napeli zaščitno mrežo.

Instagram/lunar_rock_maxx

Po uradnih navedbah je pri reševalni akciji sodelovalo pet zaposlenih in osem gostov, ki so se na pomoč nemudoma odzvali. Ko je 16-letnica zdrsnila iz prijema in padla v globino, je zaščitna mreža njen padec sicer ublažila, vendar ga ni ustavila. Po padcu so jo prepeljali v lokalno bolnišnico. "Naše misli so z gostjo in njeno družino," so o dogodku zapisali predstavniki smučišča.

Instagram/lunar_rock_maxx

Dogodek sprožil jezo med smučarji

Ob tem so pojasnili, da se ekipa, ki je posredovala, ponesrečenki ni "izneverila", saj mreža, ki so jo napeli, ni namenjena za to, da bi ujela padajočo osebo, temveč naj bi le upočasnila njeno hitrost in s tem ublažila udarec. Takšno reševanje je bilo zelo tvegano, a je dekle na koncu uspešno zadelo zaščitno mrežo, tako kot je ekipa načrtovala.

Profimedia

Do zdrsa naj bi prišlo, ker najstnica ni pravilno sedela na sedežnici in je začela drseti s stola. Incident je sprožil jezo med smučarji, ki so upravljalce sedežnice obtožili malomarnosti. Očividci dogodka naj bi takoj, ko so opazili zdrs, začeli kričati operaterju, naj ustavi sedežnico, on pa naj bi za to potreboval skoraj minuto in napravo ustavil, ko je bila že v višini trinadstropne stavbe, navaja Dnevnik.hr

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol