R. K. | 10. 6. 2023, 17:03

Pretresljiv posnetek skorajšnje tragedije: junaški mladenič mater in otroka v zadnjem trenutku rešil pred vlakom (VIDEO)

Instagram/serbialive_beograd/posnetek zaslona/fotomontaža

Mnogi se sprašujejo, kako se končalo, če Petra Radosavljevića takrat ne bi bilo v bližini.

Srbske uporabnike družbenih omrežij je pred dnevi pretresel skrb vzbujajoč posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Na njem je videti žensko in otroka, ki v tunelu težeta po tirnicah, za njima pa drvi hitri vlak. Tik preden bi se lahko zares tragično končalo, jima na pomoč priskoči pogumni mladenič in ju potegne na varno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Zgodba se bere kot prizor v akcijskem filmu, srbski mediji so kmalu odkrili, da je junak na posnetku 30-letni Petar Radosavljević, ki je za Nova.rs podrobneje pojasnil, kaj se je tistega dne zgodilo. 

V zadnjem trenutku ju je potegnil na varno

31. maja je kot vsak dan na postaji Karađorđev park v Beogradu čakal na vlak. Kot je dejal, se sprva ni dogajalo nič posebnega, nato pa je od nekod zaslišal krike: "Prihaja vlak, umaknite se!" Zagledal je žensko, ki je tekla po železniški progi in za seboj dobesedno vlekla otroka z mavcem na roki, za njima pa je drvel vlak.

"Skočil sem s klopi, da bi bil čim prej bližje železnici, saj je ženska že pritekla do postaje, a sta se morala z otrokom še povzpeti," je Radosavljević opisal najbolj dramatične trenutke svojega življenja.  

Instagram/serbialive_beograd/posnetek zaslona

"Ker ni bilo časa, sem hitro zagrabil njo in otroka naenkrat in ju potegnil navzgor," je nadaljeval in dodal, da so nato vsi trije padli na betonska tla železniške postaje, medtem ko je mimo peljal vlak, ki je na tej postaji tudi ustavil.

V njem se je prebudil starševski nagon

Pojasnil je, da se takrat ne on ne mama in otrok niso zavedali, kaj se je zgodilo. "Ko se je vlak ustavil, sta strojevodja in sprevodnik izstopila, nato pa se je razlegel bučen aplavz. Takrat sem bil šele zmeden," se je 30-letnik s cmokom v grlu spominjal za Nova.rs.

Po njegovih besedah se je v njem prebudil starševski nagon, ko je na tirnicah zagledal otroka, tudi sam je namreč oče sedemmesečnega dojenčka.

Instagram/serbialive_beograd/posnetek zaslona

Spominja se, da se mu je ženska zahvalila, ker jima je z otrokom rešil življenje, ko so nazadnje vsi skupaj vstali. Bila pa je deležna tudi jeznih besed ljudi, ki so bili priča dogajanju, ker je z otrokom hodila po železnici. Kot je še dejal Radosavljević, se je sam šele takrat, ko je na Instagramu videl posnetek, zavedal, kako zelo tragično bi se lahko končalo.   

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord