11. 3. 2024, 13:42 | Vir: STA

Priljubljeno turistično mesto zaradi neurja pod vodo! Fotografije razkrivajo uničujočo plat narave

Dino Stanin/PIXELL/BOBO

V mestu je v eni noči padlo toliko padavin kot v polovici Hrvaške skupaj.

Območje Zadra so v nedeljo zvečer zajele obilne padavine, ki so poplavile skoraj vse dele mesta, so za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnili z zadrske meteorološke postaje. Do davi je v tem dalmatinskem mestu padlo 164 litrov padavin na kvadratni meter, gasilci pa so imeli skupno 33 intervencij.

Dino Stanin/PIXELL/BOBO

Dež, ki ga je spremljalo močno grmenje, je začel padati v nedeljo okoli 20. ure in je ponehal šele zgodaj zjutraj, je dejal vodja zadrske meteorološke postaje Anđelko Vidović. Pojasnil je, da je v tem času na območju Zadra padlo toliko padavin kot v polovici Hrvaške skupaj.

Dino Stanin/PIXELL/BOBO

Gasilci so morali na območju Zadra ponoči posredovati 21-krat, zjutraj pa 12-krat. Največ dela so imeli z izčrpavanjem vode iz kleti, garaž in pritličnih stanovanjskih prostorov. V vodi je obtičalo tudi več avtomobilov.

Dino Stanin/PIXELL/BOBO

Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes zaradi močnih sunkov vetra, obilnih padavin in mogočih neviht za srednjo in južno Dalmacijo izdal oranžno vremensko opozorilo. Zaradi slabega vremena danes v Dalmaciji ne vozijo tudi nekateri trajekti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol