P.M. | 11. 9. 2022, 07:15

Odtujena brata spet skupaj, znano je tudi, za kako dolgo!

Profimedia

Zadnji dve leti se nista dobro razumela, še manj sta hodila drug ob drugem. Zato oboževalci monarhije niso mogli zadrževati solz, ko sta se princ Harry in princ William z ženama skupaj pojavila v javnosti.

William, Harry, Kate in Meghan so se v družbi drug drugega odpravili na 40-minutni sprehod okrog posestva Windsor, da bi pregledali cvetlične poklone in sporočila žalosti ob kraljičini smrti, položene v bližini. A kot pišejo britanski mediji, ni šlo za spontano srečanje. Do skupnega sprehoda sprtih parov naj bi prišlo na "ukaz" novega kralja Karla III.

Skupaj v žalosti

Kraljevi viri so medijem zaupali, da je princ William svojemu mlajšemu bratu princu Harryju ponudil "11-urno oljčno vejico" in ga prosil, naj se mu pridruži na sprehodu. To je storil potem, ko ga je po telefonu poklical oče.

Takšnega srečanja sicer ni pričakovala niti britanska javnost, saj je bil uradno napovedan zgolj prihod novega valižanskega princa in njegove žene. 

Profimedia

William je s smrtjo kraljice Elizabete II. prevzel nove zadolžitve in uradno postal tudi prestolonaslednik. Zdaj se je v uradni izjavi poslovil od babice in ob tem zapisal kar nekaj čustvenih besed. V izjavi je dejal, da je bila kraljica prisotna ob nekaterih njegovih najbolj srečnih življenjskih trenutkih, obenem pa je bila velika podpora tako njemu kot tudi njegovi ženi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Nov začetek?

Vsi štirje predstavniki so se pripeljali v istem avtomobilu in se med ogledom rož ter posvetil tudi pogovarjali. Nato so pozdravili zbrano množico pred gradom, ki jih je pričakala v tišini. 

Strokovnjaki predvidevajo, da bi ta trenutek lahko pomenil preobrat v načetih odnosih med bratoma.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord