P.M. | 6. 5. 2023, 15:48

Prizori, ki parajo srce: v Srbiji pokopali prve žrtve strelskih napadov

Profimedia

V državi se nadaljuje tridnevno žalovanje, bolečine se ne da opisati z besedami.

V Srbiji so pokopali prve od skupno 17 smrtnih žrtev dveh strelskih napadov, ki sta v sredo in četrtek pretresla državo. V Beogradu so pokopali štiri učence in varnostnika, ki so v sredo umrli v strelskem napadu 13-letnega učenca na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja. Pogrebov se je na beograjskem pokopališču udeležilo na stotine ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srbija Danas (@srbijadanas)

Kot je znano, je bila med žrtvami streljanja v beograjski šoli tudi 14-letna Ema Kobiljski, hčerka nekdanjega igralca odbojke in trenerja Dragana Kobiljskega. Od bolečine popolnoma zlomljen Kobiljski je v rokah držal belega plišastega medvedka, medtem ko ga je žena Nina ves čas močno stiskala za roko.

V vasi Malo Orašje blizu Mladenovca so se medtem poslovili od petih žrtev streljanja, v katerem je 21-letnik v četrtek ubil osem ljudi. Še trije pogrebi so predvideni v nedeljo.

Profimedia

V Srbiji se nadaljuje tridnevno žalovanje, ki ga je vlada razglasila po prvem napadu v sredo. Zastave na javnih ustanovah po vsej državi visijo na pol droga, vse zabavne prireditve so v času žalovanja prepovedane.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol