K. Ž. | 3. 10. 2023, 15:43

Med prehitevanjem trčila lamborghini in ferrari: slednjega zajeli plameni (VIDEO)

Posnetek zaslona

Udeleženci nesreče so bili del prestižnega dogodka "Sardinia Supercar Experience".

Na Sardiniji je prišlo do hudega trčenja, v katerem sta bila udeležena športna avtomobila ferrari in lamborghini. Po trčenju, ki je bil posledica nepravilnega prehitevanja, je ferrari zagorel, v njem pa je sedel zakonski par, ki nesreče ni preživel, poroča portal oe24.

Ponesrečenci so bili udeleženci razburljivega dogodka "Sardinia Supercar Experience", v katerem lahko obiskovalci v športnih avtomobilih dirkajo po otoku ter obiskujejo razgledne točke. Za sam obisk omenjenega dogodka pa je treba kar globoko seči v žep. Tisti, ki se dogodka udeležijo z lastnim vozilom, morajo za udeležbo plačati 11.999 evrov, za najem ferrarija SF90 ter večdnevno potovanje pa je potrebno odšteti vrtoglavih 24.800 evrov.

A za te voznike luksuznih avtomobilov je imelo idilično potovanje tragičen konec. Nesreča s smrtnim izidom se je zgodila, ko je konvoj vozil krenil iz Teulade v ponedeljek zjutraj. Naslednji načrtovani postanek je bil na obali Iglesias, kjer je udeležence čakalo skupno kosilo v Masaui, preden bi se odpravili naprej v Mores.

Udeleženih več vozil

Nesreča se je zgodila okoli 10.30, ko je rdeči najeti ferrari iz Švice poskušal prehiteti najetega lamborghinija. Prehitevanje se je končalo tragično, saj sta vozili trčili. Voznik lamborghinija je izgubil nadzor nad vozilom ter trčil v avtodom in povzročil hudo nesrečo. V nesreči sta bila oba športna avtomobila hudo poškodovana.

Ferrari se je v nesreči prevrnil in zagorel, zakonca iz Švice pa sta umrla v plamenih. Potnika v avtodomu na srečo nista bila huje poškodovana. Tudi par v lamborghiniju je v nesreči utrpel le lažje poškodbe.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol