K. Ž. | 13. 10. 2023, 09:09

Tihotapec bežal pred policijo in povzročil nesrečo: sedem mrtvih, med njimi otrok

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Tihotapec se je želel izogniti policijski kontroli, zaradi česar je močno pospešil ter nato izgubil nadzor nad vozilom.

Na Bavarskem je v petek zgodaj zjutraj prišlo do hude nesreče, v kateri je umrlo sedem ljudi, več jih je bilo poškodovanih. Nesreča se je zgodila na križišču Ampgin/Waldkraiburg v okrožju Mühldorf/Inn.

Po navedbah policije so policisti opazili vozilo, za katerega so sumili, da pripada tihotapcu. Policisti so želeli vozilo znamke mercedes vito ustaviti in pregledati, a se je ta želel izogniti policijski kontroli, zato je močno pritisnil na gasu.

Sledil je filmski lov, policisti so se podali za mercedesom ter ga poskušali ujeti, a se je lov končal tragično. Mercedesa je namreč na križišču zaneslo s ceste, zaradi česar se je prevrnil. Mercedes je sicer imel dunajske registrske tablice.

Tiskovni predstavnik policije je za nemški portal Bild dejal, da se je v vozilu nahajalo več kot 20 ljudi, vključno z otroki. Sedem potnikov je v nesreči umrlo. Po informacijah Bilda je bil med smrtnimi žrtvami tudi en otrok.

Policija sicer še ni potrdila, ali so med mrtvimi tudi otroci. "Najprej moramo opraviti preiskavo," je še dejal predstavnik. Preživele potnike so odpeljali v bližnjo bolnišnico.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol