18. 5. 2022, 12:26

Prvi odziv očeta pogrešanega Mateja

Tukaj so izvlekli truplo, ki ustreza opisu Mateja.

Nadzorne kamere/Posnetek zaslona/Nova.rs

Pričakovali so drugačne informacije, a takšna je resnica, je povedal oče pogrešanega Splitčana. 

Oče Mateja Periša Nenad Periš je potrdil, da ga je srbska policija obvestila, da so v Donavi pri Adi Huji v Beogradu našli truplo mladeniča, ki po opisu in oblačilih ustreza njegovemu sinu.

"DNK je še treba primerjati, a glede na oblačila se zdi, da mladenič ustreza Mateju. No, to lahko rečem, drugih informacij zaenkrat nimam. Zelo težko mi je in pričakovali smo bolj vesele informacije, a takšna je resnica in s tem se moram soočiti, jaz in moja družina. Tako je, več ne morem reči. Zelo težko mi je. Prišel bom v Beograd," je dejal Nenad Periš.

Spomnimo, truplo mladeniča so danes zjutraj ob 9.30 izvlekli mornarji. Moški je oblečen v kavbojke, majico z našitki in eno belo supergo.

Policija je pripravila poročilo

"Truplo neznane moške osebe so danes zjutraj okoli 9.20 opazili v Donavi pri Adi Huji, so potrdili na srbskem ministrstvu za notranje zadeve. Kot so sporočili s srbskega MNZ, gre za truplo neznanega moškega, preiskava pa je v teku. Identiteto osebe bodo ugotovili naknadno, mediji pa poročajo, da bi lahko šlo za Mateja Periša iz Splita," je zapisano v sporočilu MNZ.

Spomnimo, Matej Periš je izginil v noči med 30. in 31. decembrom lani, ko je prijatelje pustil v beograjskem klubu. Od takrat je bilo njegovo izginotje velika skrivnost za vse. Takoj so bili objavljeni posnetki več kamer, ki kažejo, da Periš teče, ustavlja taksi, znova teče in se nato spušča v reko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord