20. 4. 2022, 12:47 | Vir: STA

Iz papamobila pozdravljal vernike: kakšno je bilo njegovo prvo sporočilo?

Profimedia

Papež Frančišek je na vatikanskem Trgu svetega Petra vodil prvo splošno avdienco po začetku pandemije koronavirusa februarja 2020.

Na zadovoljstvo zbrane množice je v svojem "papamobilu" pozdravil vernike z vsega sveta, ki so prišli na sicer tradicionalno sredino splošno avdienco.

Poleg zahvale tudi o spoštovanju starejših

Papež je molil za mir in se zahvalil vsem, ki sprejemajo begunce iz Ukrajine. "Molimo za mir in za tolažbo vseh družin, ki po svetu trpijo zaradi vojn," je dejal. Poudaril je tudi pomembnost spoštovanja starejših ter mlajši rod ob tem pozval, da se izobrazijo o življenju in vseh njegovih življenjskih stopnjah.

Na splošni avdienci verniki poslušajo pridige iz Svetega pisma, ki jih nato v italijanščini komentira papež, njegove besede pa so za tem prevedene še v deset tujih jezikov.

V času pandemije 85-letni papež sicer ni prenehal z javnimi nastopi in splošnimi avdiencami, so pa bile te določen čas vernikom dostopne le prek spleta, kasneje pa tudi v živo, a zgolj za omejeno število zbranih na notranjem dvorišču Apostolske palače.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ