14. 3. 2024, 11:24 | Vir: STA

Putin pozval Ruse k udeležbi na volitvah (obeta se mu nova prepričljiva zmaga)

Profimedia

Opozoril je, da bodo volitve potekale v težkem obdobju za državo in glasovanje enačil s patriotizmom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes pozval Ruse, naj se udeležijo predsedniških volitev, ki bodo potekale med petkom in nedeljo in na katerih se mu obeta nova prepričljiva zmaga. Opozoril je, da bodo volitve potekale v težkem obdobju za državo in glasovanje enačil s patriotizmom.

"Prepričan sem, da se zavedate, kako težko obdobje preživlja naša država, s kako zapletenimi izzivi se soočamo na skoraj vseh področjih. In da bi se nanje še naprej dostojanstveno odzivali in uspešno premagovali težave, moramo biti še naprej enotni in samozavestni," je dejal Putin.

V luči tega je Ruse pozval k udeležbi na predsedniških volitvah in glasovanje enačil z domoljubjem. Ob tem je spomnil, da bo glasovanje potekalo tudi na anektiranemu ukrajinskemu polotoku Krim ter v ukrajinskih regijah Doneck, Lugansk, Herson in Zaporožje, ki si jih je Rusija priključila septembra 2022, po tem ko je februarja sprožila agresijo nad Ukrajino.

Profimedia

"Glasovali bodo tudi naši borci na fronti. Ti s svojim pogumom in junaštvom branijo domovino in s sodelovanjem na volitvah dajejo zgled vsem nam," je dodal.

Predsedniške volitve bodo v Rusiji potekale od petka do nedelje. Nobenega dvoma ni, da bo vnovič slavil Putin, ki si bo zagotovil že svoj peti predsedniški mandat, na oblasti pa bo tako ostal vsaj do leta 2030. Proti aktualnemu predsedniku se bodo sicer pomerili še trije kandidati, a so vsi lojalni njegovemu režimu in nimajo možnosti za zmago.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol