12. 4. 2022, 13:42

Putin znova izrazil prepričanje v zmago, prvič od začetka vojne naj bi stopil pred novinarje

Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je glede agresije nad Ukrajino znova izrazil prepričanje v zmago. Cilji "posebne operacije" bodo doseženi, o tem ni dvoma, je dejal med današnjim obiskom vesoljskega izstrelišča Vostočni na skrajnem vzhodu Rusije.

Putin je obenem znova branil svojo odločitev za invazijo na Ukrajino pred približno sedmimi tedni, češ da jim ni preostalo drugega, posredovanje pa da služi zagotavljanju ruske varnosti.

"Nismo imeli druge možnosti," je dejal Putin in dodal, da naj bi bil konflikt s "protiruskimi silami v Ukrajini" le vprašanje časa.

Ruski predsednik je še poudaril, da se Rusije ne želi zapreti pred svetom. Tudi sankcije, s katerimi se je Zahod odzval na rusko invazijo, Rusije po njegovem prepričanju ne morejo izolirati. Moskva bo svoj tehnični in tehnološki potencial - zlasti v vesolju - gradila naprej, je zatrdil.

Putin je na ogled vesoljskega izstrelišča prispel skupaj z beloruskim voditeljem Aleksandrom Lukašenkom. Glede na napovedi Kremlja naj bi kasneje prvič od začetka vojne v Ukrajini odgovarjal na vprašanja novinarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.