31. 5. 2022, 16:27

Razkrili so podrobnosti o umoru 36-letnika v Mariboru: kljub nasilju sta živela na skupnem naslovu

Profimedia

Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so policisti ugotovili, da je bil pokojni letos že dvakrat obravnavan za kazniva dejanja nasilja v družini. V obeh primerih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja osebi, določenemu kraju oziroma območju.

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Beno Meglič je razkril nekaj več podrobnosti glede uboja 36-letnega moškega na Studencih v Mariboru.

Kot je pojasnil so bili o dogodku v Mariboru obveščeni v nedeljo zvečer, posredovali sta patrulji Policijske uprave Maribor (patrulja postaje prometne policije in patrulja postaje Maribor II), so na novinarski konferenci povedali mariborski policisti. 

Profimedia/fotomontaža

Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenja.

Na kraju je bila tudi njegova 31-letna žena. Poškodovanemu na kraju kljub nudenju nujne medicinske pomoči niso mogli več pomagati.

Kaj natančno se je zgodilo? 

Po besedah Megliča naj bi se zakonca sprva, pri čemer je moški z nasilnim vedenjem povzročil, da ga je partnerka zabodla. Nadaljeval je, da se je po tragediji skušal moški z osebnim vozilom odpljati v Univerzitetni klinični center v Mariboru, a je zaradi hujših telesnih poškodb trčil v drugo vozilo in povzročil prometno nesrečo. 

Moški je imel sicer prepoved približevanja 31-letni osumljenki, saj je bil večkrat prijavljen zaradi nasilja v družini. 

Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 31-letnica storila kaznivo dejanje uboja po 115. členu kazenskega zakonika, so ji policisti na kraju odvzeli prostost in jo pridržali.

Pokojni je bil letos že dvakrat obravnavan za kazniva dejanja nasilja v družini. 

Prvi ukrep je sicer potekel v začetku maja, medtem ko je bil drugi še veljaven. V obeh teh primerih so policisti skladno z zakonodajo in pravili, ki veljajo na tem področju, izvajali nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in nadlegovanja po komunikacijskih sredstvih. 

Pokojnemu sta bili v obeh primerih izrečeni prepovedi približevanja. 

Med navedeno tragedijo policiji krišitev niso zaznali, a sta kljub prepovedi približevanja in nasilju v družini z oškodovanko prebivala na istem naslovu. 

Za kaznivo dejanje uboja po kazenskem zakoniku je predvidena kazen zapora med 5 in 15 let.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol