N.Z. | 10. 6. 2022, 10:25

Razkrita strogo varovana skrivnost: poseben agent sledi Putinu in shranjuje njegov urin in blato

profimedia

Okoli Vladimirja Putina se na vseh njegovih poteh gnetejo varnostni agenti, eden od njih pa ima prav posebno nenavadno nalogo.

To, da ima ruski predsednik resne zdravstvene težave, že nekaj časa ni več skrivnost.

Je pa do nedavnega bila skrbno varovana informacija to, da je eden od njegovih agentov odgovoren za zbiranje njegovega urina in blata, zbrane vzorce pa nato pošilja v Moskvo. Tako naj bi skušali prikriti vsako sled o Putinovem zdravstvenem stanju.

Informacija o zbiranju Putinovih ’sledi’ sicer datira še v leto 2019, v javnost pa je ušla med njegovim obiskom v Savdski Arabiji, piše francoski Paris Match.

Posebne vrečkice

Agent s posebno misijo naj bi urin in blato zbiral v posebne majhne vrečke in te shranjeval v kovček, ki je nato z njim potoval nazaj v Rusijo. Tako naj bi zabrisali vsako sled, ki bi nakazovala Putinovo slabo zdravstveno stanje.

Vse skupaj naj bi potekalo v absolutni tajnosti, izvajali pa naj bi se tudi intenzivni pritiski na osebje ruskega veleposlaništva, ki o tem ni smelo nikomur niti črhniti.

Nekaj podobnega naj bi se dogajalo leta 2017, ko je Putin obiskal Francijo. Takrat je Emmanuel Macron svojega ruskega kolega sprejel v Versaillesu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.