P.M. | 17. 1. 2023, 11:09

Že davno izgubljenega očeta je našla prek Facebooka: "Nikoli nisem verjela govoricam, da si mrtev"

Profimedia

Mama ji je v otroštvu o njem povedala zelo malo, na srečo si je zapomnila enega ključnih podatkov.

Sharnee Butler iz mesta Christchurch na Novi Zelandiji je svoja zgodnja leta preživela v prepričanju, da je njen oče mrtev. "Odraščala sem z mislijo, da ga ni več na tem svetu. Ko pa sem bila dovolj stara, sem vedela, da nekaj ni v redu, a mi nihče ni dal nobenih odgovorov," pravi danes 31-letna mama dveh otrok.

V otroštvu je od mame večkrat slišala, da je bil njen oče iz Velike Britanije ter da mu je bilo ime Noel. A ji ni nikoli razložila, kaj natančno se je z njim zgodilo. Na srečo ji je dala o Noelu zelo pomemben podatek: bil je nor na šport.

Iskanje na družbenem omrežju je obrodilo sadove

"Neke noči sem se odločila, da poiščem njegovo ime na Facebooku. S tako pogostim imenom je trajalo kar nekaj ur, a sem vendarle naletela na moškega v Angliji s tem imenom, ki je imel res veliko športne vsebine na družbenih medijih," je za Daily Mail pojasnila Sharnee.

"Njegovi družbeni mediji so bili šport, šport, šport, videla pa sem tudi, da je med letoma 1990 in 1991 živel v Christchurchu."

Čeprav nekoliko v nejeveri in tudi strahu, se je vseeno odločila, da mu pošlje sporočilo in preveri, ali bi moški lahko bil njen oče.

Sharnee Butler iz mesta Christchurch na Novi Zelandiji.

Sharnee Butler iz mesta Christchurch na Novi Zelandiji.

Daily Mail

Pogovor je začela zelo previdno 

Sharnee v začetnem pogovoru ni takoj izstrelila vprašanja o morebitnem očetovstvu. Z Noelom sta si izmenjala nekaj vljudnostnih fraz in splošnih informacij, od kod prihajata in kaj počneta. Kaj hitro je sam povedal, da je v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja nekaj časa živel v Christchurchu. Ob tem je šaljivo pripomnil, da je veliko starejši od nje.

"To se bo slišalo zelo čudno in zelo osebno, vendar moram vprašati: ko si živel na Novi Zelandiji, ali si spal s kakšno žensko?" ga je drzno vprašala Sharnee. Vprašanje mu je seveda vzelo sapo in odvrnil ji je, da se mu zdijo njena vprašanja res nekoliko nenavadna in predvsem zelo osebna. Vendar je tudi priznal, da so obenem "zelo mikavna", zanimalo ga je namreč, kam z njimi meri. Poslal ji je tudi svojo fotografijo iz dni, ko se je mudil na Novi Zelandiji.

Daily Mail

"Nosim tvoj priimek in živim v upanju ..."

"Zelo mi je žal in vem, da se ti vse to zdi zelo čudno," je nadaljevala vznemirjena Sharnee. "A moja mati, ki jo imam globoko in srčno rada, mi je dala enak priimek, kot ga imaš ti. Leta in leta sem raziskovala in ti ustrezaš vsem opisom ..." 

Sharnee je Noelu razložila, da ji je mama povedala, kako se je njen oče vrnil v Združeno kraljestvo na nogometno tekmo, po odhodu v domovino pa se ji ni nikoli več oglasil. "Je tvoji mami morda ime Dale?" jo je nato vprašal. V tem trenutku so ji popolnoma popustile čustvene zavore: "Vse to je tako noro, tako noro. Tresem se in jočem, nikoli nisem verjela, da si mrtev," mu je odgovorila in potrdila, da je Dalina hčerka.

Čaka ju še test DNK 

Noel je dejal, da se njene mame zelo dobro spomni, saj sta se ob večerih pogosto "srečala", vendar da nista bila nikoli parček. "Si sploh vedel zame?" ga je vprašala Sharnee. "Ne, nisem, Sharnee. Zelo mi je žal," je odgovoril Noel.

Profimedia

Izjemen odziv uporabnikov TikToka, kjer je Sharnee objavila svojo neverjetno zgodbo, jo je spodbudil, da začne zbirati sredstva za DNK-test in srečanje z domnevnim očetom. "Moram ga spoznati in začeti ustvarjati spomine z njim. Imam majhne otroke, ki bi lahko bili njegovi vnuki, on ima otroke, ki bi lahko bili moji bratje in sestre," je povedala. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol