N. V. | 1. 8. 2022, 13:46

Hrvati z rekordnimi turistični prihodki: koliko denarja so turisti že pustili pri sosedih?

Profimedia

Poglejte, kateri so najbolj priljubljeni kraji, ki vabijo turiste in koliko ljudi jih je že obiskalo.

Deloma zaradi vračanja turistov – deloma zaradi inflacije: mogoče je pričakovati, da bodo letošnji prihodki od turizma na Hrvaškem presegli rekordnih predpandemičnih deset milijard evrov in pol. Za mnoge tujce je namreč Dalmacija preverjena destinacija. In cenovno ugodna.

Kam najraje zahajajo turisti?

Trenutno v državi počitnikuje več kot milijon gostov – večinoma tujcev, poroča Hrvaška radiotelevizija. Recimo, v Dubrovniku te dni biva več kot 24.000 gostov, približno deset odstotkov manj v primerjavi z rekordnim letom 2019.

Profimedia

Na Kvarnerju trenutno počiva več kot dvesto tisoč gostov, najbolj priljubljena pa sta otoka Krk in Lošinj.

Profimedia

Tudi Nacionalni park Krka je obiskalo več kot milijon obiskovalcev. Tam turisti uživajo v sedmih veličastnih slapovih, izletih z ladjo ter bogati kulturnozgodovinski dediščini.

Profimedia

Tudi Plitvička jezera ne potrebujejo več turističnega oglaševanja, saj so prepoznavna destinacija. Čeprav so že leta 2019 uvedli spletne vstopnice in načrt upravljanja, s čimer so omejili naval turistov na območje nacionalnega parka Plitvička jezera, jih je letos obiskalo približno šest tisoč turistov, še poroča Hrvaška radiotelevizija.

Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord