K. Ž. | 18. 1. 2024, 22:38

Ribič iz vode potegnil človeško nogo: policija zdaj že več dni iz jezera pobira dele trupla

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policisti in pripadniki specialnih enot že več dni iz jezera Schwarze Lacke v bližini Dunaja iz vode pobirajo posmrtne ostanke. 

Iz Avstrije prihajajo šokantne novice o najdbi posmrtnih ostankih, na katere je naletel ribič, ki se je nič hudega sluteč odpravil na ribolov. Do grozljive najdbe je prišlo v soboto na jezeru Schwarze Lacke v bližini Dunaja. Ribič je v kanalu Marchfeld ribaril, ko je nenadoma iz vode izvlekel človeško nogo.

Potapljači Uprave specialnih sil oziroma pripadniki Operativnega poveljstva Cobra in policijske enote s psi so se nemudoma odpravili na delo in preiskali območje. Tako so pet dni preiskovali območje ter med iskanjem iz vode potegnili še več posmrtnih ostankov, poroča oe24. Iz vode so tako potegnili še stopalo ter glavo in druge dele telesa. Tiskovni predstavnik policije Markus Dittrich je dejal, da je žrtev moškega spola.

Profimedia

Zdaj je policija sporočila prve rezultate, ki nakazujejo na umor. "Na delih telesa smo našli poškodbe, ki so bile storjene s topim predmetom," je povedala tiskovna predstavnica policije Barbara Gass.

"Preliminarne forenzične medicinske ugotovitve nakazujejo, da je bil vzrok smrti moškega najverjetneje umor. Ko bo analiza DNK končana, upamo, da bomo pridobili konkretne informacije o identiteti žrtve," so sporočili iz policije.

Rezultat DNK analize naj bi bil na voljo v naslednjih dneh. Policija pa ni želela komentirati, ali so ob posmrtnih ostankih našli tudi identifikacijske dokumente. Prav tako niso komentirali, kakšne sledi so našli med obdukcijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol