A. B. | 5. 4. 2022, 17:50

Roman Abramovič v STISKI: v kakšnih težavah se je znašel TOKRAT?

Roman Abramovič.

Profimedia

Zaradi sankcij proti Rusiji so premožnim ruskim državljanom zasegli premoženje. Ne boste verjeli za kolikšno posojilo je prosil svoje prijatelje. 

55-letni lastnik nogometnega kluba Chelsea in ruski oligarh Roman Abramovič se je znašel v finančni stiski. Njegovo premoženje je po poročanju 24ur vredno 13 milijard evrov. 

Vsakega od svojih hollywoodskih prijateljev in britanskih milijonarjev naj bi prosil za posojilo v vrednosti približno enega milijona evrov, so zapisali na 24ur. S tem denarjem naj bi pokril tedenske plače svojih zaposlenih, ki znašajo 684 tisoč evrov na teden. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roman Abramovich (@roman_chelseafc)

Kakšna je bila reakcija njegovih prijateljev? 

Kljub temu da je na svojih superjahtah in posestvu St. Barts gostil veliko hollywoodskih zvezdnikov in prijateljev iz Wall Streeta naj bi bili po poročanju Page Six glede posojil zadržani. 

Kot je neimenovani vir povedal za Page Six: "Roman je svojega dobrega prijatelja prosil, naj mu posodi denar v vrednosti 900 000 evrov. Dejal je, da ni še nikoli zamudil roka za plačilo plač svojih zaposlenih, ki znašajo 684 tisoč evrov na teden, ker pa so njegova sredstva trenutno zamrznjena, ljudem ne more plačati." 

V stik naj bi stopil tudi s hollywoodskim producentom in režiserjem Brettom Ratnerjem in družino Rothschild, a mu denarja niso hoteli posoditi. Po poročanju Page Six naj bi bili razlogi v višini zneska, ki ga v gotovini preprosto nimajo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol