Uredništvo | 14. 8. 2023, 18:15

Besen obiskovalec Rovinja: dovoljeni čas parkiranja prekoračil za pičlih 15 minut, a zgodilo se je to ...

Profimedia

"Po mojem mnenju je to res prestrog ukrep," je dejal ogorčeni turist, ki ga je ob vrnitvi k parkiranemu avtomobilu pričakalo neprijetno presenečenje ...

Rovinj, prikupno obmorsko mestece v hrvaški Istri, je priljubljena destinacija turistov skozi celotno leto, ne le v poletni sezoni. Tako kot ga imajo radi Slovenci, ga pogosto obiskujejo tudi Srbi, a eden od njih je ob nedavnem obisku doživel neprijetno presenečenje, zaradi katerega se bo v mesto verjetno vračal z grenkim priokusom.

"Veliko potujem, vendar nikjer na svetu nisem videl takšne prakse, če govorimo o ukrepih za prekoračen čas parkiranja," njegove besede prenaša srbski Kurir.

40-letni Beograjčan M. T. je avto za petnajst minut pustil v Coni 3, ne da bi plačal parkirnino - oditi je želel samo do apartmaja in tam pustiti stvari, nato pa se vrniti do parkinga in ugotoviti, kako se plača parkirnina. A ko se je vrnil do avtomobila, je imel kaj videti: na eno od gum njegovega avta so bile že pritrjene avtomobilske lisice.

Profimedia

"Po mojem mnenju je to res prestrog ukrep," je prepričan turist. "Če ne plačaš parkinga v roku 15 minut, torej že pridejo redarji in ti avto vklenejo v lisice, na avto pa ti nalepijo še nalepko, ki se komaj odstrani ... seveda ne moreš niti ne smeš voziti, dokler ne plačaš kazni, ki znaša 15 evrov, kolikor je cena celodnevnega parkiranja."

Beograjčan je povedal še, da je moral nato eno uro čakati redarje, da snamejo lisice in mu napišejo kazen, kar je bilo zanj posebej neugodno, saj je bil na dopustu z otroki.

Dodaja, da je "absurdno" tako hitro in le zaradi 15 evrov avto vkleniti v lisice, posebej če ga nekdo hitro potrebuje, poleg tega je Rovinj poln turistov z vseh koncev sveta, ki se na parkirišču ne znajdejo najbolje in morda teh petnajst minut samo iščejo informacije o plačilu parkirnine, še poroča Kurir.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol