J. B./STA | 4. 5. 2023, 13:54

Rusi razkrili, kdo je 'naročil' atentat na Vladimirja Putina (njihove obtožbe močno odmevajo)

Profimedia

Bržčas najbolj osovraženemu svetovnemu voditelju so želeli streči po življenju. V Rusiji so pojasnili, kdo po njihovem mnenju stoji za tem.

Odločitev o napadu ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, usmerjenih proti Kremlju, so sprejele Združene države Amerike, je danes izjavil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Moskva trdi, da je bil četrtkov napad z droni poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ob tem pa svari, da se sooča z "valom ukrajinskih sabotaž brez primere".

"Odločitve o takšnih napadih se ne sprejemajo v Kijevu, temveč v Washingtonu. Kijev naredi le to, kar mu je naročeno in Washington mora jasno razumeti, da mi to vemo," je dejal Peskov.

Rusko zunanje ministrstvo je medtem opozorilo, da "teroristična dejanja in sabotaže ukrajinskih oboroženih sil dobivajo zagon brez primere". Ob tem je tudi naznanilo, da si Rusija pridržuje pravico do povračilnih ukrepov.

Številne sabotaže

Iz Rusije že vse od začetka invazije na Ukrajino februarja lani prihajajo poročila o številnih sabotažah. Tudi danes je na jugu Rusije po napadu brezpilotnega letalnika zagorelo v rafineriji nafte Ilsk v regiji Krasnodar. V sredo pa je Moskva sporočila, da je sestrelila dva ukrajinska brezpilotna letalnika in njun napad označila za poskus atentata na Putina.

Profimedia

Ruski predsednik naj bi danes že normalno delal v svoji pisarni v Kremlju, je izjavil Peskov in dodal, da bodo varnostni ukrepi v Moskvi poostreni. Ti bodo poostreni tudi v luči praznovanja dneva zmage, s katero bodo 9. maja proslavili zmago nekdanje Sovjetske zveze nad nacisti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol