18. 4. 2022, 20:34

Rusi so kot Nemci v drugi svetovni vojni

Twitter/Nexta

Na sodišču v Moskvi je novinarka bila marca obsojena zaradi dejanja upora, v katerem se je pojavila med informativno oddajo v živo z napisom "Brez vojne".

Marina Ovsianikova, urednica ruske televizije, ki je prenehala s predvajanjem novic v znak protesta proti vojni v Ukrajini, je napisala članek, v katerem je povedala, da so posnetki iz ukrajinskega mesta Buča spremenili mnenje o sankcijah proti Rusiji.

"Preden so se pojavili posnetki ruskih vojnih zločinov nad ukrajinskimi državljani v kijevskem predmestju Buča, sem rekla, da je treba sankcije uvesti samo Putinu in njegovi družini in da navadni ruski državljani ne smejo trpeti pod njimi," je dejala.

Sankcije morajo biti ostre

"Vsi Rusi nosijo kolektivno krivdo. Vsak od nas. Tako kot Nemci po svojih zločinih v drugi svetovni vojni bomo morali desetletja prositi za odpuščanje za to, kar smo storili," je dejal novinarka.

Marina Ovsianikova je bila marca na moskovskem sodišču kaznovana s 30.000 rubljev (280 dolarjev) zaradi dejanja upora, v katerem se je pojavila med informativnim programom v živo z napisom "Brez vojne".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord