6. 2. 2024, 11:06 | Vir: STA

Nove žrtve: med nočnimi napadi ubit dojenček

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Dva izstrelka v hotel na severovzhodu Ukrajine sta bila usodna za dojenčka, še tri ženske pa so bile ranjene. 

V regiji Herson na jugu države pa so pod ruševinami našli truplo 59-letnega moškega. Ruske sile pa naj bi preprečile ukrajinski napad z droni na regijo Belgorod ob meji z Ukrajino.

"V Zoločivu je bil uničen hotel, ki sta ga zadeli dve ruski raketi S-300. Umrl je dvomesečni dojenček, tri ženske so ranjene in se zdravijo v bolnišnici," je na omrežju Telegram sporočil guverner ukrajinske regije Harkov Oleg Sinegubov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah Sinegubova je bilo v napadu v mestecu Zoločiv v regiji Harkov blizu meje z Rusijo, kjer je pred začetkom ruske invazije živelo okrog 8000 ljudi, poškodovanih še sedem hiš, več trgovin, kavarn in kioskov, ter dve stavbi občinske uprave.

O nočnih ruskih napadih so poročali tudi iz regije Herson na jugu Ukrajine, kjer so pod ruševinami uničene stavbe našli truplo 59-letnega moškega, so po navedbah AFP sporočile lokalne oblasti.

Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da so ruske sile ponoči preprečile ukrajinski napad s sedmimi brezpilotnimi letalniki na regijo Belgorod ob meji z Ukrajino. Belgorodski guverner Vjačeslav Gladkov je sporočil, da je bilo tarča napada mesto Gubkin. Poškodovane so bile štiri hiše, žrtev pa ni bilo, je dodal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord