18. 2. 2024, 12:20 | Vir: STA

Ruski napadi na Ukrajino terjali najmanj tri nove smrtne žrtve

Profimedia

V ruskih napadih z droni in raketami na vzhodu Ukrajine so bili ubiti najmanj trije ljudje, so davi sporočile lokalne oblasti. 

Doslej so iz ruševin porušene stanovanjske stavbe v mestu Kramatorsk v regiji Doneck, ki jo je ponoči zadela raketa, izkopali dve trupli, je na Telegramu zapisal vojaški guverner regije Doneck Vadim Filaškin.

Dodal je, da se reševalna akcija nadaljuje, saj domnevajo, da je pod ruševinami še več žrtev, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Vodja vojaške uprave sosednje regije Harkov Oleg Sinegubov je sporočil, da je v napadu na dvonadstropno stanovanjsko stavbo v mestu Kupjansk umrla ena oseba, pet je bilo ranjenih.

Profimedia

Po navedbah ukrajinskih sil je Rusija minulo noč izvedla napade s šestimi protiletalskimi raketami S-300, ki so bile predelane za napad na kopenske cilje, ter tremi manevrirnimi raketami Ch-22 in raketo zrak-zemlja Ch-59. Ruska vojska naj bi prav tako uporabila 14 vojaških dronov šahed, od katerih je bilo 12 uničenih, preden bi dosegli cilj. Ukrajinske sile naj bi prav tako prestregle raketo zrak-zemlja in sestrelile rusko letalo.

Po navedbah Filaškina je škoda, ki so jo povzročili ruski napadi, obsežna. Poleg stanovanjskih stavb naj bi bili napadeni tudi industrijski objekti v Kramatorsku in šola v sosednjem mestu Slovjansk. Prostovoljci preiskujejo območje, da bi ugotovili, če je kdo pod ruševinami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol